Kantoor

Op 1 januari 2014 sloegen advocatenkantoor Librius BVBA en advocatenkantoor Inge Verschaeren BVBA de handen in elkaar. Sindsdien werken zij samen onder de benaming "LIBRIUS ADVOCATEN" waarbij zij met de nodige inzet, integriteit en kennis van zaken uw dossiers behartigen.

De benaming "Librius" is een samentrekking van de woorden "liber", Latijns voor boek en "ius", Latijns voor recht.

Librius Advocaten staat in voor juridische dienstverlening aan zowel particulieren als bedrijven.

Als PARTICULIER komt u geregeld in aanraking met diverse rechtstakken zoals eigendomsrecht, huurrecht, arbeidsrecht, personen- en familierecht met o.a. echtscheidingen, adoptie, afstamming, familiaal vermogensrecht, bouwrecht, strafrecht, verkeersrecht, aansprakelijkheidsrecht, overeenkomsten en contracten. Vroegtijdige juridische bijstand door een advocaat kan onnodige problemen en conflicten vermijden en/of u bijstaand in gerechtelijke procedures.

Loopt er financieel iets fout, dan kan u op ons kantoor ook terecht voor informatie aangaande de procedure COLLECTIEVE SCHULDENREGELING, waarin het kantoor is onderlegd zowel wat betreft het opstellen van verzoekschriften als het behandelen van dossiers als schuldbemiddelaar.

Librius Advocaten richt zich daarnaast zowel op zelfstandigen als op kleine en middelgrote ONDERNEMINGEN en kunnen u zowel preventief als remediërend bijstaan in alle materies van het economische leven. Wij denken hierbij aan het verlenen van juridisch advies, het opstellen van diverse contacten in diverse rechtsmateries, het opstellen van algemene voorwaarden, ondersteuning bij personeelsbeleid, voorstellen inzake debiteurenbeheer, het invorderen van facturen, het regelen van betwistingen inzake levering, huur, onrechtmatige mededing edm. Indien gerechtelijke procedures niet kunnen worden vermeden, informeren wij u aangaande de verschillende stappen in de procedure en wordt samen overlegd aangaande de te ondernemen initiatieven en strategie.

Het kantoor beschikt tevens over een jarenlange ervaring op het gebied van INCASSO. Efficiëntie, automatisering, ervaring en specialisatie zijn hierbij noodzakelijk. Het kantoor beschikt dan ook over een geautomatiseerde afdeling die zich richt op het professioneel, snel en doeltreffend innen van schuldvorderingen, zowel lastens handelaren als lastens particulieren.